Izraelského exprezidenta Mošeho Kacava podmienečne prepustia z väzenia

NETKY.SK • 18 December 2016, 16:53 • 2 min
Izraelského exprezidenta Mošeho Kacava podmienečne prepustia z väzenia

TEL AVIV - Zdiskreditovaného izraelského exprezidenta Mošeho Kacava prepustia predčasne z väzenia, kde si odpykáva sedemročný trest za znásilnenie. Kacav, ktorý absolvoval už viac než dve tretiny dĺžky odňatia slobody, bude podmienečne prepustený v priebehu týždňa, uviedli miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Príslušná komisia dnes totiž rozhodla, že 71-ročný Kacav môže po piatich odsedených rokoch opustiť väzenské zariadenie Maasijahu. Jeho dve predchádzajúce žiadosti boli zamietnuté.

 

Kacava odsúdili v novembri 2011 za to, že v 90. rokoch, keď bol členom kabinetu, znásilnil vládnu zamestnankyňu a sexuálne obťažoval ďalšie ženy aj neskôr, keď slúžil ako hlava štátu.

 

Exprezident z rokov 2000 až 2007 však trval na tom, že obvinenia voči nemu sú lživé a odmietol aj navrhovanú dohodu o priznaní viny, ktorá by mu zaručila miernejšiu obžalobu, pripomína stanica BBC.

 

Z prezidentského úradu odstúpil krátko po tom, ako ho v roku 2007 obvinili zo zmienených trestných činov. Usvedčili ho v roku 2010 v dvoch bodoch zo znásilnenia svojej sekretárky v roku 1998, keď bol ministrom cestovného ruchu.

 

Kacav sa narodil v Iráne a stal sa prvým prezidentom židovského štátu pochádzajúcim z moslimskej krajiny. V roku 1977 sa ako 30-ročný stal poslancom Knesetu (parlamentu) za stranu Likud.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies