Izraelského exministra Liebermana zbavili obvinení z korupcie

NETKY.SK • 6 November 2013, 10:43 • 2 min
Izraelského exministra Liebermana zbavili obvinení z korupcie

JERUZALEM - Bývalého izraelského ministra zahraničia Avigdora Liebermana v stredu zbavili obvinení z korupcie. Tento verdikt zároveň krajne pravicovému politikovi vydláždil cestu k návratu na jeho post.

slovakia

left justify in out

Liebermanova ultranacionalistická strana Jisrael Beitenu (Izrael náš domov) je spojencom pravicového Likudu premiéra Benjamina Netanjahua, ktorý mu držal miesto šéfa diplomacie počas procesu. Jeho kauza otriasla izraelským vládnym kabinetom len niekoľko týždňov pred januárovými predčasnými parlamentnými voľbami.

Jeruzalemský súd jednohlasne zbavil Liebermana obvinení z porušenia dôvery a podvodu. Tie voči nemu vzniesli koncom decembra a týkali podozrení, že v roku 2009 spravil izraelského diplomata veľvyslancom v Lotyšsku, keď ho tento ilegálne informoval o detailoch vyšetrovania z korupcie vedeného proti nemu. Lieberman obvinenia odmietal. "Táto kapitola je teraz za mnou," povedal politik novinárom zhromaždeným pred súdom. Prokuratúra zvažuje, či sa v prípade odvolá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies