Izraelského chlapca zabili al-Asadove jednotky

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 10:33 • 2 min
Izraelského chlapca zabili al-Asadove jednotky

JERUZALEL - Izraelský minister zahraničia Avigdor Lieberman povedal v utorok, že sýrske jednotky lojálne prezidentovi Baššarovi al-Asadovi sú zodpovedné za nedeľňajší útok, pri ktorom na okupovaných Golanských výšinách zahynul 13-ročný izraelský chlapec.

slovakia

left justify in out

Chlapca zabila protitanková strela vypálená zo Sýrie. Izraelčania následne ostreľovali sýrske vojenské pozície, kde podľa vlády v Damasku zabili štyroch sýrskych vojakov. "Máme všetky analýzy, všetky informácie, podľa ktorých je jasné, že to boli al-Asadove jednotky, ktoré strieľali do izraelského chlapca...a za to musia zaplatiť," povedal Lieberman pre izraelský rozhlas. "Dúfam, že sa tá správa dostala do Damasku," dodal.

 

Sýrska armáda je prítomná na Golanských výšinách, no mnohé oblasti sú pod kontrolou povstalcov vrátane militantov nepriateľských voči Izraelu. Sýrsky konflikt sa rozšíril do susedných krajín, kde vyvolal regionálne napätie. 

 

Izrael v roku 1967 obsadil západnú časť Golanských výšin a v roku 1981 ju anektoval, čo medzinárodné spoločenstvo neuznalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona