Izraelské úrady zatkli jedného páchateľa vraždy izraelských tínedžerov

NETKY.SK • 6 August 2014, 11:15 • 2 min
Izraelské úrady zatkli jedného páchateľa vraždy izraelských tínedžerov

IZRAEL - Únos a vraždy troch tínedžerov vyústila do ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamás v Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Izraelské úrady už pred troma týždňami zadržali Palestínčana podozrivého z únosu a zabitia troch izraelských tínedžerov na Západnom brehu v júni tohto roku. Ich smrť vyústila do ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamás v Pásme Gazy.

 

Izraelské úrady v utorok oznámili, že polícia zatkla 40-ročného Hussáma Kawasmu z mesta Hebron ešte 11. júla v súvislosti s vraždou Naftaliho Fraenkela, Gilada Šaera a Ejala Jifracha. Židovskí mladíci zmizli na ceste zo školy 12. júna a ich mŕtve telá objavili a dva týždne neskôr.

 

O zadržaní Kawasmeho sa verejnosť prvýkrát dozvedela v utorok zo súdneho dokumentu. Palestínčan sa podľa neho priznal k spoluúčasti na organizovaní únosu mladíkov. Páchateľom mal zohnať zbrane a financie na tento čin od militantného hnutia Hamás.

 

Priznal tiež, že telá chlapcov pomohol pochovať na pozemku, ktorý pár mesiacov predtým kúpil. Únos a vraždu majú podľa neho na svedomí ďalší dvaja podozriví - Marván Kawasmá a Amár Abú Ajšá, ktorí sú zatiaľ na úteku a po ktorých Izrael pátra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies