Izraelské tanky zlikvidovali na juhu pásma Gazy post palestínskych ozbrojencov

NETKY.SK • 19 December 2016, 14:24 • 2 min
Izraelské tanky zlikvidovali na juhu pásma Gazy post palestínskych ozbrojencov

TEL AVIV - Izraelské tanky dnes na hraniciach s palestínskym pásmom Gazy zaútočili a zlikvidovali stanovište palestínskych ozbrojencov.

slovakia

left justify in out

Išlo o izraelskú reakciu na ostreľovanie izraelských civilistov, ktorí pod ochranou izraelskej hliadky opravovali pohraničný múr medzi Izraelom a palestínskymi územiami, informovalo webové vydanie denníka Jediot achronot. Podľa izraelských vojenských zdrojov si prestrelka na izraelskej strane nevyžiadala zranených. Správy o stratách protivníka neboli bezprostredne k dispozícii.

 

Podľa tlačovej služby izraelskej armády jej tanky vypálili tri strely a zneškodnili tak pozície "palestínskej militantnej organizácie Hamas", ktorej ozbrojenci predtým ostreľovali izraelských vojakov. Incident sa odohral na južnom sektore hraníc pásma Gazy.

 

Izrael zvyčajne za všetky útoky a provokácie prichádzajúce z palestínskej enklávy Gaza viní hnutie Hamas, ktoré tento región spravuje. Práve na základe tejto skutočnosti židovský štát od Hamasu žiada, aby zabezpečil, že dohodu o prímerí s Izraelom budú dodržiavať všetky palestínske frakcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies