Izraelské tanky ostreľovali pozície Hamasu v pásme Gazy

NETKY.SK • 5 Október 2016, 16:00 • 2 min
Izraelské tanky ostreľovali pozície Hamasu v pásme Gazy

TEL AVIV - Mesto Sderot na juhu Izraela zasiahla dnes raketa vypálená z palestínskeho pásma Gazy. V reakcii na to izraelské tanky v pásme Gazy ostreľovali pozície militantného hnutia Hamas. S odvolaním sa na vojenské zdroje o tom informoval spravodajský server Ynetnews.

slovakia

left justify in out

Podľa neho raketa dopadla blízko budovy základnej školy, a to práve v čase prestávky. Po spustení varovných sirén sa deti ihneď rozbehli do krytu. Viaceré v nich boli v panike a šoku, uviedol Ynetnews.

Výbuch rakety nikoho nezranil, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej polície. Podľa Ynetnews však do nemocnice v Aškelone previezli v stave šoku 15-ročné dievča a 60-ročného muža.

 

Agentúra AP upozornila, že dnešný incident v Sderote je ojedinelým prípadom, keď raketa vypálená z palestínskeho územia narušila izraelskú protiraketovú obranu. Od ukončenia 50 dní trvajúceho konfliktu medzi Izraelom a pásmom Gazy z leta roku 2014 zasiahlo Sderot len niekoľko projektilov. Po augustovom raketovom útoku na Sderot, pri ktorom tiež nikto neutrpel zranenia, podniklo izraelské vojenské letectvo niekoľko útokov na ciele militantov v Gaze.

 

Ynetnews pripomenul, že k pobrežiu pásma Gazy sa blíži loď s 15-člennou medzinárodnou posádkou pozostávajúcou zo žien, ktoré chcú takto prelomiť námornú blokádu tohto palestínskeho územia zo strany Izraela. Medzi aktivistkami je aj nositeľka Nobelovej ceny mieru Mairead Maguirová zo Severného Írska. Na podobnej plavbe sa zúčastnila aj v roku 2010. Podobne ako vtedy, aj teraz sa izraelské námorníctvo chystá loď zastaviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies