Izraelské mešity budú musieť zvolávať veriacich potichšie

NETKY.SK • 14 November 2016, 09:25 • 2 min
Izraelské mešity budú musieť zvolávať veriacich potichšie

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu po sťažnostiach prichádzajúcich od obyvateľov z rôznych častí krajiny podporil návrh na stíšenie výziev k modlitbám, ktoré praktizujú mešity.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych médií, ktoré dnes citovala stanica BBC, bude opatrenie zahrnuté v novom návrhu zákona. Mešitám sa tak má zamedziť v používaní reproduktorov na hlasné zvolávanie veriacich k modlitbám päťkrát denne.

 

"Obyvatelia zo všetkých častí Izraela a všetkých konfesií sa na mňa nespočetne veľa ráz obrátili so sťažnosťami ohľadom nadmerného hluku, ktorý vytvárajú mešity. Izrael je pripravený ich chrániť," vyhlásil Netanjahu.


Obmedzenia hladiny hluku sa budú týkať všetkých náboženstiev, najväčší dosah však pocítia moslimovia. V Izraeli žije zhruba 17,5 percenta etnických Arabov, väčšinou moslimov. Návrh sa však stretol i s kritickými ohlasmi.


Izraelský inštitút demokracie (IDI) v miestnych novinách totiž uviedol, že "skutočným cieľom tu nie je prevencia hluku, ale skôr vytvoriť lomoz, ktorý prebije snahy o nastolenie normálnych vzťahov medzi Židmi a Arabmi".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies