Izraelské lietadlá zasiahli vojenské výskumné centrum pri Damasku

NETKY.SK • 31 Január 2013, 08:11 • 2 min
Izraelské lietadlá zasiahli vojenské výskumné centrum pri Damasku

Izraelské lietadlá zasiahli vojenské výskumné centrum pri Damasku - Politika Sýrska armáda dnes oznámila, že izraelské lietadlá zasiahli vedeckovýskumné centrum ležiace severozápade od hlavného mesta Damask neďaleko hraníc s Libanonom. Izraelské vojenské

slovakia

left justify in out

img

Sýrska armáda dnes oznámila, že izraelské lietadlá zasiahli "vedeckovýskumné centrum" ležiace severozápade od hlavného mesta Damask neďaleko hraníc s Libanonom.

"Izraelské vojenské lietadlá prenikli dnes ráno do nášho vzdušného priestoru a priamo zasiahli vedeckovýskumné centrum, zodpovedné za zlepšenie odporu a sebaobrany, ktoré sa nachádza na predmestí Džarmaja na okraji Damasku," uvádza sa podľa agentúry DPA vo vyhlásení armády, zverejnenom sýrskymi štátnymi médiami. 

Vyhlásenie nasledovalo niekoľko hodín po správach médií, že izraelské lietadlá zasiahli konvoj, pokúšajúci sa dostať zo Sýrie do Libanonu. Podľa sýrskej armády k týmto náletom došlo po tom, čo sa povstalci celé mesiace neúspešne snažili dobyť oblasť Džarmaja, ktorá sa nachádza približne 14 kilometrov od hraníc s Libanonom.

Izrael a západné krajiny vyjadrili obavy, že obrovské sýrske zásoby chemických zbraní by sa mohli dostať do rúk proiránskeho radikálneho libanonského hnutia Hizballáh alebo skupín napojených na teroristickú organizáciu al-Káida.

Izrael sa takisto obáva, že v rukách Hizballáhu by mohli skončiť aj sofistikované protitankové a protilietadlové zbrane, ktoré poskytuje Sýrii Rusko.

Židovský štát presunul 27. januára na sever dve protiraketové obranné batérie systému Železná kupola.

Libanonská armáda vo vyhlásení napísala, že štyri izraelské lietadlá uskutočnili v noci nadnes prelety nad južným Libanonom.

Izraelská armáda odmietla komentovať správy o náletoch svojich strojov.

Hovorca síl OSN v Libanone Andrea Tenti povedal nemeckej tlačovej agentúre DPA: "Ešte nemáme žiadne informácie, ale preverujeme to."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies