Izraelské lietadlá zasiahli ciele Hamasu v reakcii na raketové útoky z Gazy

NETKY.SK • 18 December 2017, 08:02 • 2 min
Izraelské lietadlá zasiahli ciele Hamasu v reakcii na raketové útoky z Gazy

GAZA - Izraelská armáda oznámila, že jej lietadlá v noci na pondelok zasiahli strelami zem-vzduch dve vojenské posty palestínskeho militantného hnutia Hamas v severnej časti pásma Gazy.

slovakia

left justify in out

Letecké útoky v pobrežnej enkláve boli reakciou na odpálenie rakiet z Gazy na južný Izrael z nedeľňajšieho večera, uviedli Izraelské obranné sily (IDF). "IDF berú teroristickú organizáciu Hamas na zodpovednosť za tento nepriateľský čin, ktorý mal pôvod v Gaze," uvádza sa v oznámení.

 

Izraelské rakety zasiahli svoje ciele a spôsobili značné škody. Podľa zdravotníkov si však nevyžiadali zranenia. Na území pásma Gazy bolo počuť silné výbuchy, ako aj zvuky dronov a prelietajúcich stíhačiek, uviedli obyvatelia mesta Gaza. Rakety odpálené zrejme z Gazy zasiahli dva domy v južnom Izraeli. Podľa správy došlo k vážnym škodám, nie však zraneniam. K zodpovednosti za tieto útoky sa nikto neprihlásil.

 

Napätie medzi Izraelom a Palestínčanmi sa zvýšilo, odkedy prezident USA Donald Trump oznámil, že Spojené štáty uznávajú Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Od tohto oznámenia zo 6. decembra prišlo pri vlne násilia na palestínskych územiach o život osem Palestínčanov a vyše 2000 utrpelo zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies