Izraelské letectvo zaútočilo v pásme Gazy na vojenský objekt patriaci Hamasu

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 09:05 • 2 min
Izraelské letectvo zaútočilo v pásme Gazy na vojenský objekt patriaci Hamasu

JERUZALEM - Izraelské letectvo zaútočilo v pondelok ráno v palestínskom pásme Gazy na vojenský objekt patriaci tamojšiemu vládnucemu hnutiu Hamas.

slovakia

left justify in out

Zo strany Izraela išlo o odvetu za pokus o narušenie spoločnej hranice skupinou palestínskych ozbrojencov. S odvolaním sa na tlačovú službu izraelskej armády o tom na svojom webe informoval izraelský denník Haarec. Izraelské vojenské zdroje nespresnili výsledky náletu a nešpecifikovali ani jeho terč.

 

Nálet bol reakciou na incident, ktorý sa odohral v nedeľu na severe pásma Gazy, kde izraelská hliadka zabránila skupine Palestínčanov, aby sa ilegálne dostali na územie Izraela. Pri obhliadke miesta infiltrácie sa našli dve podomácky vyrobené výbušné zariadenia.

 

Izraelská armáda vo svojom vyhlásení uviedla, že na pokusy "teroristickej organizácie Hamas zmeniť oblasť spoločnej hranice na bojovú zónu reaguje so všetkou vážnosťou a rozhodnosťou".

 

Izrael pripisuje Hamasu aj zodpovednosť za rozpútanie masových protestných akcií, ktoré sa už druhý týždeň odohrávajú na palestínskej strane hranice medzi pásmom Gazy a Izraelom. Tieto protesty prerástli do potýčok medzi demonštrantami a príslušníkmi izraelskej armády, ktoré si už vyžiadali obete na životoch i mnoho zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies