Izraelské letectvo útočilo na sýrske pozície pri Golanských výšinách

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:33 • 2 min
Izraelské letectvo útočilo na sýrske pozície pri Golanských výšinách

JERUZALEM - Izraelské letectvo bombardovalo v stredu delostrelecké pozície sýrskej armády pri okupovaných Golanských výšinách.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla vo vyhlásení armáda, letecké útoky boli reakciou na odpálenie rakiet na Golanské výšiny z oblasti, kde operujú sýrske vládne sily. Podobný incident pred desiatimi dňami, na ktorý Izrael taktiež reagoval náletmi, pripravil o život viacerých bojovníkov hnutia Hizballáh vrátane ich generála, ktorí bojujú na strane sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada. "Nebudeme tolerovať žiadnu streľbu na izraelské územie ani porušovanie našej suverenity. Budeme reagovať všetkou silou a odhodlaním," vyhlásil izraelský minister obrany Moše Jaalon. Izrael okupuje Golanské výšiny od vojny v roku 1967.

 

K ozbrojenému incidentu prišlo v stredu aj pri hraniciach medzi Izraelom a Libanonom. Izraelské vojenské vozidlo zasiahla protitanková strela a zranila štyroch vojakov. Armáda okamžite vyslala do oblasti helikoptéry a posily, ktoré preveria, či nebol žiaden vojak unesený. Hnutie Hizballáh by sa totiž mohlo chcieť pomstiť za smrť svojich bojovníkov pri spomínanom incidente na Golanských výšinách. Izraelskí vojaci tiež začali prehľadávať pohraničnú oblasť v snahe nájsť tunely, ktoré mohli militanti vykopať, aby ich využívali na útoky v Izraeli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies