Izraelské bezpečnostné sily zabili mladého Palestínčana, útočil nožom

NETKY.SK • 31 Október 2015, 11:29 • 2 min
Izraelské bezpečnostné sily zabili mladého Palestínčana, útočil nožom

JERUZALEM - Príslušníci izraelských bezpečnostných síl zastrelili dnes v Predjordánsku mladého Palestínčana, ktorý na nich zaútočil nožom. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa izraelskej policajnej hovorkyne Luby Samriovej k incidentu došlo na kontrolnom stanovišti na severe Predjordánska, keď na príslušníka bezpečnostných síl zaútočil muž s nožom v ruke. Policajti Palestínčana vyzvali, aby zostal stáť, ale ten ich výzvu neuposlúchol.

 

"Keď muž na výzvy nereagoval, policajt na neho vystrelil s cieľom neutralizovať ho, v dôsledku čoho terorista zomrel," uviedla Samriová a dodala, že zastrelený Palestínčan mal 18 rokov.

 

Ide o doposiaľ posledný zo série takmer denne sa opakujúcich útokov Palestínčanov na izraelských civilistov a príslušníkov izraelských bezpečnostných zložiek. Za uplynulých päť týždňov pri nich zahynulo desať Izraelčanov, ako aj vyše 50 Palestínčanov, z ktorých 30 boli páchateľmi protiizraelských útokov.

Príčinou eskalácie napätia sú obavy Palestínčanov, že Izrael sa pokúša zvýšiť svoju prítomnosť v oblasti Chrámovej hory v jeruzalemskom Starom meste, čo však židovský štát odmieta. Nepokoje sa z okolia Chrámovej hory rozšírili aj do ďalších oblastí východného Jeruzalema a do Predjordánska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies