Izraelská vláda zvrátila zákon uľahčujúci konvertovanie na judaizmus

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 08:42 • 2 min
Izraelská vláda zvrátila zákon uľahčujúci konvertovanie na judaizmus

JERUZALEM - Izraelská vláda zvrátila v nedeľu iniciatívu, ktorá smerovala k uľahčeniu procesu prestupu na judaizmus v Izraeli.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie upevnilo kontrolu ultraortodoxných strán nad náboženskými záležitosťami v Izraeli a zrušilo reformy predchádzajúcej vlády, informovala tlačová agentúra AP.

 

V novej vládnej koalícii, ktorá sa tento rok sformovala v Izraeli, majú hlavné slovo nacionalisti a náboženské strany.

Zákon pomáhal uhladiť cestu pre konverziu desaťtisícov ľudí, z ktorých mnohí prišli z bývalého Sovietskeho zväzu. Podľa židovského práva títo ľudia nemajú na konverziu právo a mali problémy, keď chceli uzavrieť sobáš alebo získať ďalšie cirkevné služby.

 

Bývalý sovietsky disident Natan Šaransky, predseda Židovskej agentúry, ktorá pomáha pri dohľade nad imigráciou, povedal, že je neprijateľné, aby "záležitosť tak životne dôležitá pre budúcnosť židovského národa a existenciu Izraela ako židovského štátu" bola zrušená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies