Izraelská vláda vyšetrí útok na školu OSN, pri ktorom zahynulo 16 ľudí

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 07:13 • 2 min
Izraelská vláda vyšetrí útok na školu OSN, pri ktorom zahynulo 16 ľudí

TEL AVIV - Izrael vyšetrí stredajší útok na školu v Pásme Gazy prevádzkovanú Organizáciou Spojených národov (OSN), pri ktorom zahynulo najmenej 16 ľudí.

slovakia

left justify in out

Spravodajskej stanici BBC to vo štvrtok potvrdil hovorca izraelskej vlády. "Držíme sa politiky, podľa ktorej naším terčom nie sú civilisti," uviedol. Ako dodal, za incident sa je Izrael v prípade pochybenia pripravený ospravedlniť. Útok ešte predtým okrem OSN skritizovali aj Spojené štáty.

 

Dievčenská základná škola v utečeneckom tábore Džabálíja bola úkrytom pre vyše 3000 Palestínčanov snažiacich sa uniknúť pred bojmi. Podľa šéfa humanitárnych operácií OSN Johna Ginga išlo už o piaty útok na školu OSN slúžiacu ako útočisko pre civilistov od začiatku izraelskej ofenzívy proti militantom z hnutia Hamás. Izraelská armáda sa obhajuje tvrdením, že opätovala paľbu po tom, ako na ňu z blízkosti objektu vypálili mínometné strely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies