Izraelská strela zabila deti hrajúce futbal na pláži

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 07:33 • 2 min
Izraelská strela zabila deti hrajúce futbal na pláži

GAZA - Strela vypálená z izraelského delového člna do Pásma Gazy v stredu zabila štyroch palestínskych chlapcov vo veku 9 až 11 rokov, ktorí hrali na pláži futbal, a ďalšiemu dieťaťu spôsobila kritické zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom predstavitelia miestneho rezortu zdravotníctva, ktorí v súvislosti s pokračujúcou izraelskou ofenzívou na území evidujú 208 obetí na životoch prevažne z radov civilistov. Hovorca ministerstva Ašraf al-Kidra udalosť odsúdil ako "zbabelý zločin", pláž v Gaze však bola častým terčom ostreľovania už aj v uplynulých dňoch. Hovorca izraelskej armády v Tel Avive uviedol, že správy o usmrtení detí preverujú.

 

Izraelské nálety a ostreľovanie Pásma Gazy ako reakcia na cezhraničné raketové útoky tamojších miliatntov sa začali pred vyše týždňom a neutíchajú napriek snahám Egypta sprostredkovať prímerie. Zatiaľ čo Izrael v utorok návrh prijal, palestínske hnutie Hamás ovládajúce Gazu v stredu oznámil jeho odmietnutie. Zdravotníci v Gaze v stredu informovali o ďalších ôsmich obetiach izraelských útokov vrátane piatich civilistov ako aj o úmrtí šesťročného chlapca, ktorý podľahol zraneniam spred niekoľkých dní. Prvého mŕtveho v utorok hlásili aj z Izraela. Jedným z terčov stredajších náletov bol dom politického vodcu Hamásu Mahmúda Zahára, ktorý sa ukrýva na neznámom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies