Izraelská rodina s dvoma deťmi zablúdila v Slovenskom raji

NETKY.SK • 16 Október 2016, 10:57 • 2 min
Izraelská rodina s dvoma deťmi zablúdila v Slovenskom raji

HRABUŠICE - Zamestnanec ubytovacieho zariadenia v sobotu (15.10.) podvečer oslovil Horskú záchrannú službu (HZS) zo Slovenského raja so žiadosťou o pomoc pre izraelský pár s dvoma deťmi.

slovakia

left justify in out

Tí sa rozhodli navštíviť roklinu Suchá Belá, v ktorej oblasti nakoniec zablúdili mimo značeného chodníka v lese. TASR o tom dnes informovalo Operačné stredisko HZS.

 

„Turisti neustále tvrdili, že sa nachádzajú na červenom turistickom chodníku, čo sa nakoniec ukázalo ako zavádzajúce, nakoľko za značku považovali označenie stromov lesným hospodárom. Napokon sa im podarilo nadiktovať polohu pomocou GPS súradníc,“ uviedla HZS. Štyria záchranári odišli turistom naproti. „Našli ich medzi Rumanovou cestou a nad roklinou Suchá Belá v nedostupnom teréne. Vyslobodili ich za pomoci lanovej techniky na Rumanovu cestu, odkiaľ ich HZS previezla terénnym vozidlom na Podlesok k vlastnému motorovému vozidlu,“ doplnili horskí záchranári.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona