Izraelská polícia zasahovala proti Palestínčanom, Západný breh je uzavretý

NETKY.SK • 22 September 2015, 10:40 • 2 min
Izraelská polícia zasahovala proti Palestínčanom, Západný breh je uzavretý

RAMALLÁH - Izraelské bezpečnostné sily dnes v Hebrone na Západnom brehu postrelili Palestínčanku, ktorá chcela nožom zaútočiť na izraelského vojaka. Vojak z incidentu vyviazol bez zranení, o stave Palestínčanky nie sú zatiaľ žiadne informácie.

slovakia

left justify in out

Neďaleko Hebronu sa dnes našlo aj telo Palestínčana, o ktorého smrti sú zatiaľ protichodné informácie. Kým izraelská strana tvrdí, že zomrel pri manipulácii s podomácky vyrobenou výbušninou, ktorú chcel použiť proti izraelským jednotkám, Palestínčania z jeho smrti obvinili izraelskú armádu, ktorej vojaci v noci nadnes prišli do oblasti, aby zlikvidovali cestnú zátarasu a zasiahli proti vrhačom kameňov.


Smrť tohto Palestínčana bola súčasťou incidentov, ktoré sa v pondelok odohrali medzi Palestínčanmi a izraelskými silami v Hebrone a okolí.


Izrael dnes vyslal do ulíc Jeruzalema tisíce policajtov a uzavrel Západný breh. Stalo sa tak v snahe zabrániť prípadným násilnostiam, ku ktorým by mohlo dôjsť pri príležitosti dnes sa začínajúceho židovského sviatku zmierenia Jom Kippur a moslimského sviatku obetovania íd al-adhá, ktorý tento rok pripadol na 23.-24. septembra.


Začiatkom minulého týždňa bola dejiskom stretov medzi Palestínčanmi a izraelskými bezpečnostnými zložkami Chrámová hora v Jeruzaleme. Nepokoje sa koncom týždňa rozšírili do ďalších oblastí východného Jeruzalema a na pravý breh Jordánu.


Uzatvorenie Západného brehu, ktoré bráni Palestínčanom v cestách do Izraela a Jeruzalema - s výnimkou humanitárnych prípadov - je obvyklé opatrenie prijímané pred židovskými sviatkami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies