Izraelská polícia pri útoku v Beerševe omylom zastrelila cudzinca z Eritrey

NETKY.SK • 19 Október 2015, 07:06 • 2 min
Izraelská polícia pri útoku v Beerševe omylom zastrelila cudzinca z Eritrey

BEERŠEVA - Izraelská polícia informovala, že dnešný večerný útok na centrálnej autobusovej stanici v juhoizraelskom meste Beerševa bol dielom jedného útočníka a nie dvoch, ako pôvodne uviedla. Oznámila to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajný veliteľ Joram Halevy povedal, že policajti na autobusovej stanici počas útoku omylom strieľali na cudzinca, ktorého považovali za jedného z útočníkov, a zranili ho. Polícia incident vyšetruje. Podľa izraelských médií je uvedený cudzinec Eritrejčan.


Halevy uviedol, že útočník vstúpil do autobusovej stanice so strelnou zbraňou a nožom a ďalšiu pištoľ zobral jednej zo svojich obetí. Policajti ho neskôr zastrelili. Polícia predtým tvrdila, že na stanici strieľali dvaja arabskí útočníci. Zabili jedného Izraelčana a niekoľkých ďalších zranili.

 

Šéf izraelskej záchrannej služby MDA Eli Bin v televízii povedal, že zranených bolo päť ľudí. Podľa izraelských médií mohlo byť útočníkov vyzbrojených nožmi viac.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies