Izraelská bilancia obetí ofenzívy v Gaze stúpla na 76

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 17:10 • 2 min
Izraelská bilancia obetí ofenzívy v Gaze stúpla na 76

GAZA/JERUZALEM - Izraelské ozbrojené sily vo štvrtok pokračujú tretím dňom v leteckej ofenzíve na území Pásma Gazy, ktorá má byť odpoveďou na početné raketové útoky tamojších militantov.

slovakia

left justify in out

Doteraz pri nej zahynulo už najmenej 76 Palestínčanov, prevažne civilistov, uviedli vo štvrtok palestínski predstavitelia. Militanti pokračujú v útokoch na Tel Aviv a ďalšie izraelské mestá, kde sa tisíce ľudí musia ukrývať v krytoch. Zatiaľ nespôsobili nikomu vážnejšie zranenia, koniec konfliktu je však zatiaľ v nedohľadne. "Máme pred sebou dlhé dni bojov," uviedol v tejto súvislosti izraelský minister obrany Moše Jaalon.

 

Zodpovednosť za raketovú paľbu ako aj životy troch židovských mladíkov unesených v júni na Západnom brehu Jordánu izraelská vláda pripisuje militantnému hnutiu Hamás, ktoré Pásmo Gazy ovláda od roku 2007. Izraelský veľvyslanec pri OSN Ron Prosor novinárom povedal, že Izraelčanov "zatiahol do konfliktu" práve Hamás, ktorému podľa neho ponúkali "cez všetky možné kanály" prímerie, čo však odmietol. Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun útoky militantov odsúdil a Izrael vyzval na zdržanlivosť. Neskôr vo štvrtok bude o eskalujúcej situácii hovoriť s Bezpečnostnou radou OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona