Izraelská bezpečnostná služba zmarila útok na Netanjahua

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 12:59 • 2 min
Izraelská bezpečnostná služba zmarila útok na Netanjahua

JERUZALEM - Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet odhalila a zmarila plánovaný útok na premiéra Benjamina Netanjahua. Medzi zadržanými je podľa zástupcov služby aj obyvateľ palestínskeho utečeneckého tábora vo východnom Jeruzaleme. Plán údajne organizovali zo Sýrie a jeho cieľom bol okrem premiéra aj starosta Jeruzalema Nir Barkat.

slovakia

left justify in out

Mahmad Rashdeh podľa Šin Bet pre svojho sýrskeho nadriadeného zbieral aj informácie potrebné pre útok na americký konzulát v Jeruzaleme. Barkat sa vyjadril, že ho počas vyšetrovania informovali o situácii a vôbec v tejto súvislosti nezmenil svoje zvyklosti. "Neodradí nás žiadna hrozba," uviedol. Netanjahu, ktorý je v týchto dňoch na oficiálnej návšteve v Európe, sa k informáciám zatiaľ nevyjadril.

Izraelský premiér, ktorý chce počas svojej cesty po starom kontinente získať od kľúčových spojencov podporu pre zmenu medzinárodnej jadrovej dohody s Iránom a tiež pre svoje úsilie vytlačiť iránske sily zo susednej Sýrie, sa v pondelok v Berlíne stretol s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Dnes má v pláne návštevu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý ho privíta v Elyzejskom paláci. Macron pritom údajne plánuje s Netanjahuom prebrať aj otázku palestínskych území. Po návšteve Francúzska izraelského lídra čaká ešte cesta do Veľkej Británie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies