Izraelská armáda zničila domy podozrivých z vraždy izraelských mladíkov

NETKY.SK • 18 August 2014, 09:12 • 2 min
Izraelská armáda zničila domy podozrivých z vraždy izraelských mladíkov

JERUZALEM - Izraelská armáda zničila v pondelok domy dvoch Palestínčanov podozrivých z únosu a zabitia troch izraelských tínedžerov na Západnom brehu v júni tohto roku. Ich smrť vyústila do ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamás v Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Domy Hussáma Kawasmu a Amára Abú Ajšu na juhu Západného brehu boli nadránom zrovnané zo zemou a vojaci tiež zapečatili dom tretieho podozrivého Marvána Kawasmu. Demolácia prebehla na základe rozhodnutia súdu, ktorý zamietol odvolania rodín podozrivých. Úradom sa ešte 11. júla podarilo zadržať len 40-ročného Hussáma Kawasmu z mesta Hebron, ostatní dvaja podozriví sú stále na úteku.

 

Palestínčan sa údajne priznal k spoluúčasti na organizovaní únosu mladíkov. Páchateľom mal zohnať zbrane a financie na tento čin od militantného hnutia Hamás. Priznal tiež, že telá chlapcov pomohol pochovať na pozemku, ktorý pár mesiacov predtým kúpil. Únos a vraždu Naftaliho Fraenkela, Gilada Šaera a Ejala Jifracha majú podľa neho na svedomí ďalší dvaja podozriví - Marván Kawasmá a Amár Abú Ajšá. Židovskí mladíci zmizli na ceste zo školy 12. júna a ich mŕtve telá objavili o dva týždne neskôr. 

Ofenzíva v Pásme Gazy, ktorú vyvolalo zabitie mladíkov, si vyžiadala životy skoro 2000 Palestínčanov, väčšinou civilistov. Na izraelskej strane zomrelo 64 vojakov a traja civilisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies