Izraelská armáda zaútočila na stanovištia militantov v Gaze

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 13:14 • 2 min
Izraelská armáda zaútočila na stanovištia militantov v Gaze

GAZA - Izrael zaútočil na štyri stanovištia militantov v Pásme Gazy po tom, ako nepriateľskí bojovníci umiestnili v blízkosti hraníc dve výbušné zariadenia.

slovakia

left justify in out

Hovorca armády Jonathan Conricus uviedol, že obidve bomby sa nachádzali na území Gazy a nespôsobili žiadne zranenia. Stanovištia, na ktoré zaútočili vo štvrtok, patrili extrémistickým skupinám Hamas a Palestínsky islamský džihád. Zatiaľ nie je známe, či počas incidentov niekto utrpel zranenie alebo zomrel.

Conricus povedal, že Hamas nabáda Palestínčanov, aby protestovali pozdĺž hraníc, pričom demonštrácie zneužívajú na nastraženie výbušnín. Minulý mesiac utrpeli zranenia štyria izraelskí vojaci po tom, ako vybuchla bomba umiestnená na plote.

Palestínčania často protestujú pri hranici s Gazou a na Západnom brehu Jordánu po tom, ako americký prezident Donald Trump vyhlásil Jeruzalem za hlavné mesto Izraela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies