Izraelská armáda zatvorila pre podporu násilia palestínsku rozhlasovú stanicu

NETKY.SK • 3 November 2015, 10:00 • 2 min
Izraelská armáda zatvorila pre podporu násilia palestínsku rozhlasovú stanicu

Jeruzalem 3. novembra (TASR) - Izraelská armáda vykonala raziu v palestínskej rozhlasovej stanici al-Hurríja v meste Hebron a zhabala vybavenie používané na šírenie výziev na útoky proti Izraelčanom. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na armádne zdroje židovského štátu.

slovakia

left justify in out

Stanica mala údajne podnecovať násilie v tomto nestabilnom predjordánskom meste. Izrael tvrdí, že za súčasnou eskaláciou násilia stojí kampaň Palestínčanov založená na klamstvách a provokáciách v posvätných častiach Jeruzalema. Palestínčania oponujú tým, že ide o výsledok frustrácie z takmer polstoročnej okupácie.

 

Pri nedávnych palestínskych útokoch zomrelo už 11 Izraelčanov, prevažne následkom ubodania. Streľba z izraelských zbraní si zase vyžiadala vyše 60 obetí na životoch spomedzi Palestínčanov. Podľa izraelskej armády rozhlasová stanica al-Hurríja podporovala tieto násilnosti a velebila páchateľov. Príčinou eskalácie napätia sú obavy Palestínčanov, že Izrael sa pokúša zvýšiť svoju prítomnosť v oblasti Chrámovej hory v jeruzalemskom Starom meste, čo však židovský štát odmieta. Nepokoje sa z okolia Chrámovej hory rozšírili aj do ďalších oblastí východného Jeruzalema a do Predjordánska - na západný breh rieky Jordán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies