Izraelská armáda zatkla spoluzakladateľa Hamasu, nabádal na terorizmus

NETKY.SK • 20 Október 2015, 09:58 • 2 min
Izraelská armáda zatkla spoluzakladateľa Hamasu, nabádal na terorizmus

JERUZALEM - Izraelská armáda zatkla dnes na Západnom brehu spoluzakladateľa militantného palestínskeho hnutia Hamas. Obvinený bol z vyvolania najnovšej vlny násilností, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Armáda uviedla, že Hassana Júsufa, ktorý vyzýval na útoky proti Izraelčanom, čím nabádal na "terorizmus", zatkla neďaleko Ramalláhu.

Podľa hovorcu izraelskej armády Petra Lernera "vodcovia Hamasu nemôžu očakávať, že budú šíriť násilnosti a teror z pohodlia svojich obývačiek a kazateľníc v mešitách".

 

Hassan Júsuf je otcom Mosaba Júsufa, ktorého v rokoch 1997-2007 pracoval ako špión pre Izrael. Len za uplynulý mesiac zabili Palestínčania deväť Izraelčanov, prevažne pri útoku nožom. Izraelské sily zabili 41 Palestínčanov, z ktorých 20 označili za útočníkov. Zvyšok zahynul pri rôznych stretoch s vojakmi. O život prišiel aj eritrejský migrant, ktorého si Izraelčania pomýlili s palestínskym útočníkom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies