Izraelská armáda vyhlásila pre väčšinu pásma Gazy 7-hodinové humanitárne prímerie

NETKY.SK • 4 August 2014, 06:36 • 2 min
Izraelská armáda vyhlásila pre väčšinu pásma Gazy 7-hodinové humanitárne prímerie

JERUZALEM - Izraelská armáda vyhlásila na dnes sedemhodinové humanitárne prímerie, ktoré bude platiť pre väčšinu pásma Gazy s výnimkou mesta Rafah, kde stále prebieha vojenská operácia. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Prímerie bude platiť od 10.00 do 17.00 h miestneho času (09.00-16.00 h SELČ). Jeho cieľom je uľahčiť prísun humanitárnej pomoci a umožniť Palestínčanom návrat na do ich domovov. Armáda židovského štátu ho však ukončí v prípade, že na jej jednotky zaútočia. 

 

Trojdňové humanitárne prímerie v pásme Gazy malo platiť aj od piatkového rána, Izrael ho však po dvoch hodinách ukončil z dôvodu pokračujúcich raketových útokov hnutia Hamas a únosu svojho vojaka, neskôr sa však ukázalo, že padol v boji.

 

Izraelská armáda na Twitteri oznámila, že "teroristi z Gazy" vystrelili v nedeľu na Izrael 119 rakiet. Zároveň poprela správy dvoch izraelských televízií, že jej vojaci a technika sa sťahujú z pásma Gazy. Jej hovorca podplukovník Peter Lerner povedal, že vojaci čakajú na ďalšie rozkazy a pripravujú postup pre ďalšiu fázu operácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies