Izraelská armáda útočí na ciele v Gaze v reakcii na raketové útoky militantov

NETKY.SK • 8 August 2014, 10:04 • 2 min
Izraelská armáda útočí na ciele v Gaze v reakcii na raketové útoky militantov

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu nariadil dnes armáde, aby reagovala "s použitím sily" na obnovené raketové útoky palestínskych militantov v pásme Gazy. S odvolaním sa na izraelské médiá o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters, ktorá citovala očitých svedkov, otriasla dnes Gazou rozsiahla explózia, po ktorej stúpal hustý čierny dym. Izraelská armáda prostredníctvom sociálnej siete Twitter informovala, že útočí na ciele v pásme Gazy v reakcii na raketové útoky.

 

Islamistickí militanti v Gaze obnovili raketovú paľbu z pobrežnej enklávy na Izrael dnes ráno po vypršaní 72-hodinového prímeria.   

 

Rokovania o novej dohode medzi Izraelom a Palestínčanmi v egyptskej Káhire medzitým uviazli na mŕtvom bode. Vysokopostavení predstaviteľ hnutia Hamas pre AP predtým uviedol, že hnutie neuvažuje o rozšírení prímeria, pretože Izrael nereagoval na žiadnu z palestínskych požiadaviek na vyjednávaniach v Káhire.

 

Izrael naopak vyhlásil, že je ochotný zvážiť zmiernenie pohraničných obmedzení, požaduje však odzbrojenie Hamasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona