Izraelská armáda stupňuje tlak na Hamás za únos izraelských mladíkov

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 19:16 • 2 min
Izraelská armáda stupňuje tlak na Hamás za únos izraelských mladíkov

RAMALLÁH - Izraelská vláda rozhodla v utorok o rozšírení zásahov proti palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamás na Západnom brehu v rámci pátrania po troch nezvestných izraelských tínedžeroch.

slovakia

left justify in out

Izrael obviňuje ozbrojencov z Hamásu z ich únosu. Izraelskí vojaci uskutočnili desiatky domových prehliadok a zadržali vyše 200 členov hnutia v rámci pátrania po stratených mladíkoch. Razie uskutočňovali najmä v meste Hebron, ktoré je baštou Hamásu na Západnom brehu. Vláda chce zatýkanie ešte zintenzívniť a chce tiež postaviť zátarasy a vojenské stanovištia na hlavných cestách v rámci zvýšenia tlaku na Hamás. Hnutie sa k únosu tínedžerov neprihlásilo, no ani zodpovednosť za ich zmiznutie nepoprelo. Palestínska samospráva už obvinila Izrael z vykonávania kolektívneho trestu.

 

Mladíci (dvaja mali 16 a jeden 19 rokov) stopovali vo štvrtok pri židovskej osade Guš Ecion medzi mestami Betlehem a Hebron. Jeden z mladíkov ešte vo štvrtok oznámil na tiesňovú linku polície, že ich uniesli. Odvtedy nemá o nich nikto žiadne správy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies