Izraelská armáda pri incidentoch smrteľne zranila troch Palestínčanov

NETKY.SK • 11 Apríl 2022, 08:19 • 2 min
Izraelská armáda pri incidentoch smrteľne zranila troch Palestínčanov

JERUZALEM - Izraelskí vojaci v nedeľu smrteľne zranili troch Palestínčanov – dve ženy a jedného muža. Izraelská armáda uviedla, že k incidentom došlo v nedeľu na dvoch miestach v Predjordánsku.

slovakia

left justify in out

Ako v pondelok uviedla agentúra DPA, prvá zo žien prišla o život po tom, ako nožom zaútočila na izraelského vojaka hliadkujúceho na hraničnom priechode v Hebrone na západnom brehu rieky Jordán. Vojak utrpel ľahké zranenia.

 

Druhý incident sa odohral v meste Betlehem. Izraelskí vojaci zasiahli proti žene, ktorá sa správala podozrivo a približovala sa k nim aj napriek varovným výstrelom do vzduchu a výzvam, aby zostala stáť.

Vojaci ju následne postrelili do dolnej časti tela. Žene bola na mieste poskytnutá prvá pomoc. Po prevoze do nemocnice však svojim zraneniam podľahla, uviedlo izraelské ministerstvo zdravotníctva.

 

img

 

Tretí incident sa odohral neďaleko palestínskeho mesta al-Chadr na západnom brehu Jordánu.

Izraelské obranné sily tam zastrelili 21-ročného Palestínčana, ktorý na ceste, spájajúcej židovské osady Guš Ecjon s Jeruzalemom, údajne hádzal zápalné fľaše na auto s izraelskou ŠPZ. Podľa denníka The Times of Israel (TOI) to oznámili izraelská armáda a palestínski predstavitelia, ktorí tvrdia, že mladík bol príliš ďaleko od cesty na to, aby auto reálne ohrozil.

 

V reakcii na posledný z incidentov betlehemská odnož palestínskeho hnutia Fatah vyhlásila protestný štrajk, dodali TOI. Situácia v regióne je mimoriadne napätá po tom, ako si štyri útoky v priebehu dvoch týždňov vyžiadali 14 obetí na životoch.

 

Izrael sa obáva, že počas prebiehajúceho moslimského pôstneho mesiaca ramadán, ktorý sa začal začiatkom apríla, dôjde k ďalším útokom a eskalácii napätia. Izraelská armáda preto svoje aktivity v Predjordánsku rozšírila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies