Izraelská armáda pokračuje v útokoch na ciele v Sýrii

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 12:45 • 2 min
Izraelská armáda pokračuje v útokoch na ciele v Sýrii

JERUZALEM - Izraelské letectvo pokračuje v cielených útokoch na vojenské objekty na území Sýrie, nachádzajúce sa v blízkosti izraelských hraníc.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu útoky obhajuje s tým, že ide len o reakciu na ohrozenie zo strany Sýrie. Armáda sa rozhodla začať s útokmi po tom, čo na izraelskú stranu hranice začali dopadať strely zo sýrskej strany. Tesne za hranicami totiž bojuje sýrska armáda a opozíciou.

V sobotu izraelské letectvo zničilo dva tanky sýrskej armády, proti čomu sýrska strana ostro protestovala. Izrael o obetiach útokov nehovorí, podľa Damasku však niekoľko ľudí prišlo o život a päť sýrskych vojakov utrpelo zranenia.

V nedeľu sa cieľom izraelských útokov stali pozície sýrskeho delostrelectva a sklad munície.

"Nemáme v úmysle dovoliť niekomu porušovať našu suverenitu, ani ponechať nepovšimnuté ohrozenie našej bezpečnosti," vyhlásil izraelský minister obrany Avigdor Lieberman.

Sýrska vláda tvrdí, že izraelská armáda chce útokmi pomôcť sýrskym povstalcom v boji proti sýrskym vládnym vojskám.

Podľa Liebermana však ide len o odvetu za streľbu, ktorá ohrozuje Izraelčanov. "Pokiaľ viem, sýrsky režim je zodpovedný za to, čo sa deje na jeho území. A bude naďalej niesť zodpovednosť, ak sa takéto udalosti budú opakovať," povedal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona