Izraelom sa prehnala piesočná búrka, letisko v Eilate neprijíma

NETKY.SK • 11 Február 2015, 09:27 • 2 min
Izraelom sa prehnala piesočná búrka, letisko v Eilate neprijíma

JERUZALEM - Izrael zasiahla piesočná búrka, ktorá v týchto dňoch vyčíňa v oblasti Blízkeho východu. Dnes si vynútila uzavretie letiska v meste Eilat, ktoré od rána neodbavuje a neprijíma žiadne lietadlá.

slovakia

left justify in out

Búrka sa prehnala aj ostatnými časťami Izraela. Prevádzku najväčšieho medzinárodného letiska v krajine - letiska Ben Guriona v Tel Avive - však neovplyvnila. 
      

V utorok piesočná búrka zasiahla časť územia susedného Egypta, kde si vynútila dočasné prerušenie prevádzky medzinárodného letiska v Káhire, ktoré istý čas neprijímalo žiadne lety. Kvôli nepriaznivému počasiu a vysokým vlnám v utorok uzavreli v Egypte aj dva námorné prístavy.
      

Piesočné búrky sú nebezpečné z niekoľkých dôvodov: znižujú viditeľnosť takmer na nulu, sú schopné zasypať rozsiahle oblasti vrstvami piesku a majú silný abrazívny efekt. Je dokázané, že takéto búrky majú silnú tzv. unášavú schopnosť - v niektorých prípadoch sa piesok zo Sahary dostal až do európskych Álp.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona