Izraelčania sa pripravujú na prípadné raketové útoky

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 11:43 • 2 min
Izraelčania sa pripravujú na prípadné raketové útoky

JERUZALEM - Izraelská civilná obrana začala v pondelok trojdňové cvičenie s cieľom pripraviť izraelské obyvateľstvo na budúce raketové útoky zo Sýrie, Libanonu a Pásma Gazy, potvrdil v pondelok hovorca armády pre agentúru AFP.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda bude tiež simulovať útok zbraňami hromadného ničenia. Počas cvičenia sa v celej krajine rozozvučia sirény. Armáda vyzvala obyvateľov, aby sa 10 minút zdržali v úkryte.

Cvičenie obyvateľstva sa začalo potom, ako líder ozbrojeného krídla libanonského hnutia Hizballáh Hassan Nasralláh, ktorého členovia vstúpili do vojny v Sýrii, prisľúbil boj až do konca a víťazstvo pre svojho spojenca sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada. Vodca militantného šiitského hnutia v sobotňajšom televíznom prejave vyjadril trvalú podporu alavitskému Asadovmu režimu a taktiež potvrdil, že ho nezaujímajú iniciatívy európskych krajín, ktoré chcú Hizballáh bojujúci po boku sýrskych vládnych síl zaradiť na listinu teroristických organizácií. 

"Budeme pokračovať až do konca, prijmeme zodpovednosť a všetky obete a dôsledky. Sýria je zadným vojom nášho odporu (voči Izraelu), jeho chrbtová kosť, a odpor nemôže zostať so zloženými zbraňami, keď je zadný voj v ohrození. Boli by sme idioti, keby sme nekonali. Hizballáh totiž nemôže byť v jednom zákope s USA, Izraelom a radikálnymi (sunnitskými) moslimami," povedal Nasralláh, ktorý sa schováva z obavy pred prípadným pokusom o jeho zabitie zo strany židovského štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies