Izrael zničil ďalšie dve výškové budovy v Gaze

NETKY.SK • 26 August 2014, 17:07 • 2 min
Izrael zničil ďalšie dve výškové budovy v Gaze

GAZA - Izrael v utorok zbombardoval ďalšie dve výškové budovy v Gaze. Jedna z nich, 13-poschodový komplex bytov a kancelárií, sa následne zrútila.

slovakia

left justify in out

Väčšina z druhej, 16-poschodovej obytnej budovy je po nálete zničená a neobývateľná. Izrael pred útokom varoval miestnych obyvateľov, ktorých evakuovali, takže nik neprišiel o život. Zranenia utrpelo asi 20 osôb. Celkovo v utorok zahynulo pri rôznych útokoch šesť Palestínčanov. Podľa izraelskej armády militanti vystrelili na územie židovského štátu 70 rakiet, ktoré zničili jeden dom v južnom meste Aškelon a ľahko zranili desať osôb.

 

Agentúra AP pripomína, že izraelská armáda od soboty zničila päť výškových budov v Pásme Gazy, čím chce zvýšiť nátlak na militantné hnutie Hamás. Tieto budovy sú totiž obývané strednou vrstvou obyvateľstva, ktorá bola doteraz viac menej uchránená pred konfliktom. Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že jej cieľom sú budovy, ktoré sú nejako napojené na Hamás. "Takéto útoky sú dôsledkom rozhodnutia Hamásu situovať svoju teroristickú infraštruktúru do verejných miest, ako sú školy, nemocnice či výškové budovy," povedal hovorca izraelskej armády Peter Lerner. 

 

Útoky sa odohrali v čase, keď egyptskí sprostredkovatelia zvýšili úsilie na dosiahnutie trvalého prímeria s cieľom ukončiť sedem týždňov bojov. Palestínski zdravotníci uviedli, že počas nich v Pásme Gazy zahynulo už 2 125 ľudí, prevažne civilistov vrátane viac než 490 detí. Izrael prišiel o 64 vojakov a štyroch civilistov. Židovský štát spustil ofenzívu 8. júla s cieľom ukončiť neprestajné ostreľovanie svojho územia z Pásma Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies