Izrael zmrazil prevod daní, preto Palestínska vláda vyplatila iba časť platov

NETKY.SK • 20 Január 2015, 14:21 • 2 min
Izrael zmrazil prevod daní, preto Palestínska vláda vyplatila iba časť platov

JERUZALEM - Palestínska vláda vyplatila iba čiastočné platy svojim štátnym zamestnancom po tom, čo Izrael zmrazil prevod daní, ktoré zbiera pre Palestínčanov na základe predchádzajúcich dohôd medzi oboma stranami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na predjordánske oficiálne zdroje.
     

Hovorca palestínskeho ministerstva financií uviedol, že vláda dnes vyplatila štátnym zamestnancom iba 60 percent ich platu za december.
     

Izrael zmrazil vyše 100 miliónov dolárov vyzbieraných na daniach za mesiac, keď Palestínčania urobili kroky smerujúce k začleneniu Palestíny do štruktúry Medzinárodného trestného súdu (ICC) v holandskom Haagu. 
   

Výsledkom členstva v ICC môže byť to, že Izrael bude čeliť obvineniam z vojnových zločinov spáchaných na palestínskych územiach. 
     

Hovorca ministerstva oznámil, že 70 percent príjmov Palestínskej samosprávy pochádza práve z daní. Vládny úradník dodal, že Palestínčania požiadali o sľúbených 100 miliónov dolárov mesačne, ale dostali iba "veľmi malú sumu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies