Izrael zaútočil na Sýriu, počet obetí je zatiaľ neznámy

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 11:06 • 2 min
Izrael zaútočil na Sýriu, počet obetí je zatiaľ neznámy

DAMASK - Izrael uskutočnil v noci na nedeľu letecký útok na vedecké výskumné centrum Džamrája pri sýrskom Damasku. Informovala o tom sýrska štátna agentúra SANA, neuviedla však, či si nálet vyžiadal zranených alebo obete na životoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Izraelský útok agentúre AFP potvrdil zdroj z vlády židovského štátu pod podmienkou anonymity. Povedal, že cieľom útoku boli iránske rakety určené pre libanonské hnutie Hizballáh. "Útok sa uskutočnil veľmi blízko letiska v Damasku a jeho cieľom boli iránske rakety pre Hizballáh," tvrdí zdroj. Izraelská vláda a armáda sa k týmto správam nevyjadrili. Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv s odvolaním sa na miestnych obyvateľov uviedla, že mohutné výbuchy spôsobili straty na životoch.

Ak sa nálet potvrdí, pôjde pravdepodobne o druhý letecký útok Izraela proti Sýrii za posledný týždeň. Nemenovaní vysokí úradníci z administratívy USA v sobotu médiám povedali, že židovský štát bombardoval ciele v Sýrii aj v noci zo štvrtka na piatok. Cieľom bola zásielka zbraní pre libanonskú militantnú organizáciu Hizballáh. Izrael priznal, že v januári bombardoval konvoj vezúci zbrane pre Hizballáh, ktorý je blízkym spojencom prezidenta Baššára al-Asada. "Izraelská agresia je jednoznačný pokus o nátlak na ozbrojené teroristické skupiny potom, čo ich armáda porazila v niekoľkých regiónoch a jej víťazstvá smerujú Sýriu späť k bezpečnosti a stabilite," napísala agentúra SANA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies