Izrael zakázal hru Pokémon Go na ambasádach a vojenských základniach

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 09:19 • 2 min
Izrael zakázal hru Pokémon Go na ambasádach a vojenských základniach

TEL AVIV - Izraelská armáda zakázala vojakom hrať novú hru pre smartfóny s názvom Pokémon Go na vojenských základniach. Oznámil to vo štvrtok hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí Emmanuel Nahšon.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo tiež nariadilo diplomatom a zamestnancom veľvyslanectiev, aby túto hru nehrali ani na ambasádach.

 

Pokémon Go je hra vo virtuálnej realite, ktorá sa stala senzáciou od jej uvedenia na trh začiatkom júla, stihla však už vyvolať aj kritiku - hráči sa pri nej totiž potulujú v riskantných oblastiach, len preto, aby splnili úlohu hry.

 

Hráči používajú kamery vo svojich smartfónoch a hľadajú nimi virtuálne postavičky, ktoré akoby sa ukrývali v skutočnom svete. Tam ich umiestnili tvorcovia hry.

 

Izraelská armáda zakázala hru "z obáv, že na verejnosť uniknú citlivé vojenské informácie, napríklad zábery zo základní alebo ich lokalita". Rizikom je práve aplikácia na použitie kamier v smartfónoch pri hraní hry, uviedla armáda vo vyhlásení.

 

"Musíme byť opatrní z bezpečnostných dôvodov," dodal hovorca ministerstva Nahšon, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies