Izrael zachytil a zneškodnil bezpilotné lietadlo, ktoré priletelo zo Sýrie

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 07:15 • 2 min
Izrael zachytil a zneškodnil bezpilotné lietadlo, ktoré priletelo zo Sýrie

JERUZALEM - Bezpilotné lietadlo, ktoré vniklo do izraelského vzdušného priestoru zo Sýrie, zachytila dnes večer nad Golanskými výšinami izraelská protiraketová obrana, informovali tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Izraelské ozbrojené sily sa obmedzili na informáciu, že "cieľový objekt" zasiahol obranný systém Patriot. V noci nadnes Izrael zaútočil na vojenský cieľ neďaleko damaského medzinárodného letiska.

 

Tlačová agentúra SANA uviedla, že Izrael vypálil niekoľko rakiet z územia okupovaných Golanských výšin na vojenské zariadenie blízko hlavného damaského letiska, čo vyvolalo viacero explózií a spôsobilo škody.

 

Obete na životoch ani zranenia neboli hlásené. Obyvatelia Damasku výbuchy pocítili a počuli krátko pred 04.00 h miestneho času (03.00 h SELČ). Podľa skoršieho vyjadrenia monitorovacej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) výbuchy mohli byť následkom útoku na sklad zbraní patriaci libanonskému šiitskému hnutiu Hizballáh, ktorý sa nachádza pri damaskom letisku.

 

Izrael opakovane varoval pred dodávaním zbraní hnutiu Hizballáh, ktoré spolu s Iránom pomáha vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada v boji proti opozičným povstalcom. Hizballáh vystrelil vo vojne v roku 2006 na Izrael vyše 4000 rakiet.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona