Izrael začal sťahovať svoje pozemné jednotky

NETKY.SK • 3 August 2014, 08:38 • 2 min
Izrael začal sťahovať svoje pozemné jednotky

GAZA/JERUZALEM - Niektoré izraelské pozemné jednotky vrátane tankov sa v sobotu stiahli z Pásma Gazy.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda však zatiaľ nechcela tieto mediálne správy komentovať. Izrael už v sobotu naznačil, že v najbližšom čase ukončí svoju 25-dňovú ofenzívu v Pásme Gazy, keď sa odmietol zúčastniť na ďalších rokovaniach o prímerí v Káhire a Palestínčanom oznámil, že sa môžu vrátiť do svojich domovov, z ktorých ušli pred bojmi. Hovorca izraelskej armády, podplukovník Peter Lerner povedal, že počas ofenzívy sa vojakom podarilo objaviť a zničiť 30 palestínskych pašeráckych tunelov. "Náš cieľ sa blíži ku koncu," vyhlásil. Armáda zároveň vyzvala obyvateľov severného mesta Beit Lahíja, aby sa vrátili domov.

 

Vzájomné ostreľovanie pokračovalo aj v sobotu. Palestínski ozbrojenci vypálili na Izrael najmenej 74 rakiet, ktoré však nespôsobili žiadne škody či zranenia. Palestínčania zvýšili počet svojich obetí na 1669. Ostreľovanie pohraničného mesta Rafah si za jeden deň vyžiadalo životy vyše 150 Palestínčanov. Palestínske centrum pre ľudské práva informovalo, že počas ofenzívy opustilo svoje domovy až 520 000 Palestínčanov, čo je vyše štvrtina populácie Pásma Gazy. Približne 3000 domov bolo čiastočne alebo úplne zničených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona