Izrael začal na hraniciach s Jordánskom budovať plot

NETKY.SK • 7 September 2015, 09:45 • 2 min
Izrael začal na hraniciach s Jordánskom budovať plot

JERUZALEM - Izrael začal na svojich hraniciach s Jordánskom budovať plot, aby tak zabránil prílevu utečencov zo Sýrie a iných krajín Blízkeho východu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Teraz vidíme, čo sa stane, keď niektoré krajiny stratia kontrolu nad svojimi hranicami," uviedol dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu, narážajúc na mohutný prílev utečencov z Blízkeho východu a severnej Afriky, ktorí smerujú do Európy.


Netanjahu ešte predtým vyslovil poľutovanie nad "ľudskou tragédiou" občianskej vojny v Sýrii a povedal, že Izrael jej obetiam pomáha, pričom však dodal že jeho krajina je príliš malá na to, aby prijímala utečencov.


Na prijatie obmedzeného počtu utečencov zo Sýrie naopak vyzval v sobotu izraelskú vládu vodca opozičnej Strany práce Jicchak Herzog. "Židia nemôžu byť ľahostajní, zatiaľ čo stovky a tisíce utečencov hľadajú bezpečné útočisko," povedal.


Izrael už vybudoval plot na svojich hraniciach s Egyptom, aby zastavil prílev utečencov zo Severnej Afriky, ako aj na Golanských výšinách na hraniciach so Sýriou.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies