Izrael vypálil po sýrskej streľbe varovné strely ako odpoveď

NETKY.SK • 11 November 2012, 19:42 • 2 min
Izrael vypálil po sýrskej streľbe varovné strely ako odpoveď

Izrael vypálil po sýrskej streľbe varovné strely ako odpoveď - Politika Izraelská armáda vypálila varovné strely na územie Sýrie v reakcii na mínometnú strelu, ktorá dopadla neďaleko vojenského stanovišťa izraelskej armády v Golanských výšinách. Izraelské

slovakia

left justify in out

img

Izraelská armáda vypálila varovné strely na územie Sýrie v reakcii na mínometnú strelu, ktorá dopadla neďaleko vojenského stanovišťa izraelskej armády v Golanských výšinách.

Izraelské médiá informovali, že ide o vôbec prvú streľbu izraelskej armády na Sýriu od Jomkipurskej vojny v roku 1973.

Na územie Izraelom okupovaných Golanských výšin dopadla už druhá mínometná strela zo Sýrie. Obe blízkovýchodné krajiny sú de iure vo vojnovom stave, pričom v nárazníkovej zóne Golanských výšin pri hraniciach s územím kontrolovaným vládou Sýriou dohliadajú na bezpečnosť jednotky OSN. Medzinárodné spoločenstvo považuje Golanské výšiny za sýrske územie okupované Izraelom, pričom Sýria počas mierových rokovaní s Izraelom vždy trvala na vrátení strategických výšin.

Izrael varoval v piatok sýrskeho prezidenta Bašára Asada pred rozšírením protipovstaleckých operácií do Golanských výšin. Židovský štát sa obáva, že by sa konflikt v susednej Sýrii mohol rozšíriť aj do Izraelom kontrolovaných Golanských výšin.

Izraelská armáda v reakcii na najnovšiu sýrsku strelu, ktorá si nevyžiadala zranených, vo svojom stanovisku podľa agentúry DPA vyhlásila, že rázne odpovie, ak sa bude podobná situácia opakovať. Zároveň konštatovala, že podala sťažnosť mierovým jednotkám OSN.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona