Izrael uzavrel prístupové cesty do mesta Ramalláh

NETKY.SK • 13 December 2018, 13:34 • 2 min
Izrael uzavrel prístupové cesty do mesta Ramalláh

JERUZALEM - Izraelská armáda dnes uzavrela mesto Ramalláh na okupovanom západnom brehu Jordánu. Vyslala tam posily krátko po tom, ako tu palestínsky ozbrojenec pripravil o život dvoch Izraelčanov.

slovakia

left justify in out

Pri streľbe, ku ktorej došlo neďaleko židovskej osady Ofra, zahynuli dvaja Izraelčania, ďalšie dve osoby - muž a žena, utrpeli vážne zranenia a previezli ich do nemocnice.

 

"Všetky vstupy a výjazdy z mesta sú uzatvorené. Vykonávame prehliadky," vyjadril sa pred novinármi hovorca armády Jonathan Conricus. Armáda prisľúbila, že muža nájdu.

 

 

Očití svedkovia uviedli, že páchateľom bol neznámy muž, ktorý na autobusovej zastávke vystúpil z auta a začal strieľať. Následne z miesta činu ušiel.

Miesto, kde k streľbe došlo, je dôležitým dopravným uzlom nachádzajúcim sa približne dva kilometre od Ofry, ktorá leží severne od izraelskej metropoly Jeruzalem.

 

img

Jeruzalem, hlavné mesto štátu Izrael (zdroj: Pixabay)

 

Palestínske islamistického hnutie Hamas útok privítalo. Zároveň sa prihlásilo k zodpovednosti za dva iné nedávne útoky na západnom brehu Jordánu, ktoré si vyžiadali životy troch Palestínčanov. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies