Izrael uzavrel hranice s Egyptom pred hroziacim útokom

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 13:10 • 2 min
Izrael uzavrel hranice s Egyptom pred hroziacim útokom

JERUZALEM - Izrael po varovaní protiteroristického úradu pred "výrazným" útokom militantov uzavrel dnes hraničný priechod do Egypta.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP to oznámil hovorca kancelárie izraelského premiéra. Krátko nato islamskí militanti na Sinaji odpálili na juh Izraela raketovú strelu, ktorá však nespôsobila nijaké zranenia.

 

Minister pre tajné služby Jisrael Kac vo vyhlásení uviedol, že majú správy o hroziacom "teroristickom útoku" na turistov na Sinajskom polostrove. Hraničný priechod zostal otvorený pre tých, ktorí sa chcú vrátiť z Egypta do Izraela.

 

Dva bombové útoky v kresťanských kostoloch na Kvetnú nedeľu zabili vyše 40 ľudí. Krátko po nich izraelské orgány vyzvali svojich občanov na Sinaji, aby sa vrátili domov.

 

Sinaj je tradične obľúbenou destináciou pre Izraelčanov - najmä počas nadchádzajúceho židovského jarného sviatku pesach, ktorý sa začína dnes západom slnka. V ostatných rokoch však Izrael vyzýval občanov, aby sa Sinaju vyhli, pretože tam pôsobia islamskí militanti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies