Izrael upozorňuje svojich občanov na vysoké riziko útoku v Egypte

NETKY.SK • 25 Január 2017, 11:38 • 2 min
Izrael upozorňuje svojich občanov na vysoké riziko útoku v Egypte

JERUZALEM - Izrael vyzval dnes svojich občanov, aby okamžite opustili Sinajský polostrov, pretože "existuje veľmi vysoké riziko", že tam dôjde k teroristickému útoku.

slovakia

left justify in out

Ako možný cieľ sa spomínajú turistické strediská v tejto oblasti. Oznámila to dnes izraelská Národná bezpečnostná rada.

 

Rada zvýšila stupeň varovania pred útokmi na Sinajskom polostrove v súvislosti s dnešným výročím revolúcie v Egypte z roku 2011.

 

Východné pobrežie Sinajského polostrova bývalo svojho času častým cieľom zahraničných turistov a má rozsiahlu hotelovú infraštruktúru. Po nepokojoch, ktoré v Egypte nastali pred šiestimi rokmi, i vzhľadom na pretrvávajúcu politickú nestabilitu tam však turistický ruch utrpel veľké finančné straty.

 

Veľkou ranou bola udalosť z konca roka 2015, keď sa krátko po štarte nad Sinajom zrútilo lietadlo s vracajúcimi sa ruskými turistami.

 

K zodpovednosti za pád lietadla sa prihlásila miestna vetva džihádistickej organizácie Islamský štát, ktorá tvrdila, že stroj zostrelila. Ruské úrady označili za príčinu leteckej katastrofy výbuch bombovej nálože na palube lietadla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies