Izrael ukázal super zbraň: Dávidov prak ochráni krajinu z každej strany

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 15:17 • 2 min
Izrael ukázal super zbraň: Dávidov prak ochráni krajinu z každej strany

Jeruzalem - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu upozorňuje, že akékoľvek napadnutie Izraela, bude mať zničujúce dôsledky pre nepriateľa

slovakia

left justify in out

Izrael predstavil svoj nový protiraketový systém Dávidov prak, na zničenie rakiet stredného doletu. Židovský štát predstavil viacúrovňový protiraketový obranný systém Dávidov prak. Jeho úlohou je zostreliť rakety stredného doletu.

 

Izraelský premiér Benjmin Netanjahu ho predstavil na vojenskej základni pri slávnostnom odhalení. Aj napriek tomu že sa tým zvýši potenciál izraelskej armády, podľa slov generála Tzvika Haimovitcha „nikdy to nebude stačiť“. „Ktokoľvek sa pokúsi na nás zaútočiť, bude zasiahnutý. Tí, ktorí ohrozujú našu existenciu, sa sami dostanú do existenčného ohrozenia,“ uviedol na slávnosti premiér Netanjahu.

 

Takzvaný Dávidov prak doplní izraelské systémy prezývané Železná kupola, ktorá sa sústreďuje na zničenie striel krátkeho doletu, napríklad na tie, ktoré odpaľuje palestínske hnutie Hamas z Pásma Gazy. Nový systém je podľa odborníkov schopný zasiahnuť ciele, ktoré by ohrozovali celé územie Izraelu.

 

Tento nový systém dokáže zneškodniť rakety vypálené zo Sýrie či Libanonu. Izrael bude teda schopný čeliť hrozbám, ktoré pre štát predstavuje taktiež šíitske radikálne hnutie Hizballáh, ktoré pôsobí v Libanone a Sýrii. Proti raketám dlhého doletu, ktoré hrozia napríklad z Iránu, má krajina obranný systém Šíp, ktorý ešte nie je plne zhotovený. Izrael, sa ale vďaka protiraketovému systému Dávidov prak cíti oveľa bezpečnejšie, dokonca o krok vpred pred svojimi nepriateľmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona