Izrael testoval nový systém protivzdušnej obrany

NETKY.SK • 27 November 2015, 08:24 • 2 min
Izrael testoval nový systém protivzdušnej obrany

JERUZALEM - Izraelské ozbrojené sily vykonali dnes úspešnú skúšku systému protivzdušnej obrany, ktorý by podľa odborníkov mohol zabezpečiť obranu izraelských vrtných súprav na ťažbu plynu na mori. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný predstaviteľ izraelských ozbrojených síl uviedol, že nadzvukovú protilietadlovú riadenú strelu Barak 8 po prvýkrát odpálili z hladinového plavidla a zostrelili ňou malý dron, ktorý simuloval nepriateľské lietadlo.

 

Cieľom nového systému, ktorý Izrael vyvíja v spolupráci s Indiou, je posilnenie obranyschopnosti židovského štátu, a plne funkčný by mal byť v priebehu dvoch rokov. Nasadzovaný bude proti strategickým hrozbám, ako sú ruské strely Jachont, ktoré môžu byť odpaľované z pevniny a ničiť plavidlá na mori.

 

Izraelskí predstavitelia sa totiž domnievajú, že strely Jachont majú vo svojom arzenáli aj militanti z libanonského hnutia Hizballáh.

 

Podľa izraelských médií budú strely Barak 8 nasadené v blízkosti vrtných súprav na ťažbu plynu na mori.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona