Izrael spustil celoštátnu biometrickú databázu

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 21:25 • 2 min
Izrael spustil celoštátnu biometrickú databázu

JERUZALEM - Izrael dnes spustil celoštátny pilotný projekt biometrickej databázy. Počas prvých dvoch rokov bude účasť na programe dobrovoľná.

slovakia

left justify in out

Izraelčania, ktorí si budú obnovovať alebo dostávať nové preukazy totožnosti, budú mať dve možnosti. Buď si vyberú biometrický preukaz, ktorý zahŕňa aj odtlačky prstov, alebo bežný, aký sa momentálne používa.

Podľa ministra vnútra Gideona Saara biometrická databáza výrazne zníži falšovanie a krádeže identifikačných údajov. Jeho rezort odhaduje, že každoročne zlodeji ukradnú vyše 50.000 preukazov totožnosti.

Oponenti biometrickej databázy varujú pred únikom informácií a sledovaním zo strany štátu. Agentúra Sinchua spomenula prípad z roku 2006, keď pracovník izraelského ministerstva vnútra ukradol register s osobnými údajmi všetkých obyvateľov. Neskôr sa objavil na internete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies