Izrael spáchal v Gaze genocídu, vyhlásil Abbás

NETKY.SK • 27 September 2014, 18:58 • 2 min
Izrael spáchal v Gaze genocídu, vyhlásil Abbás

OSN - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás svoj piatkový prejav na pôde Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov využil na ostrý útok voči Izraelu. Obvinil ho pritom zo spáchania genocídy počas vojny v Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

"Vojnové zločiny" židovského štátu by podľa neho mali byť potrestané. Izrael ako aj Spojené štáty jeho reč označili za "útočnú" a odsúdili ju.

 

"Táto posledná vojna v Gaze bola sprevádzaná sériou totálnych vojnových zločinov spáchaných pred očami... celého sveta," uviedol Abbás počas prejavu v newyorskom sídle OSN. Ako dodal, súčasný návrat za rokovací stôl s Izraelom je "nemožný" v prípade, ak bude židovský štát aj naďalej odmietať odpovedať na "základné otázky". "Nemá význam ani cenu viesť rokovania, ak ich cieľom nebude dohoda na ukončení izraelskej okupácie a dosiahnutie nezávislosti palestínskeho štátu spolu s východným Jeruzalemom ako hlavným mestom celých palestínskych území," uviedol Abbás.

 

Izraelská ofenzíva bola odpoveďou na ostreľovanie Izraela militantmi hnutia Hamás ovládajúcimi Pásmo Gazy. Na palestínskej strane si vyžiadala viac ako 2000 mŕtvych vrátane 490 detí, zatiaľ čo Izrael prišiel o 64 vojakov a štyroch civilistov. Izraelčania pripisujú zodpovednosť za vysoký podiel civilných obetí palestínskemu hnutiu Hamás, ktoré podľa nich používalo civilistov ako živé štíty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies