Izrael reagoval na najnovší raketový útok náletmi na ciele v pásme Gazy

NETKY.SK • 28 Február 2017, 08:24 • 2 min
Izrael reagoval na najnovší raketový útok náletmi na ciele v pásme Gazy

JERUZALEM - Izraelské letectvo zaútočilo dnes v reakcii na najnovší raketový útok militantných Palestínčanov na päť cieľov na severe, v centrálnej časti a na juhu pásma Gazy. Informoval o tom hovorca izraelských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Podľa očitých svedkov spôsobili nálety a ostreľovanie značné materiálne škody a zranenia najmenej štyroch ľudí, informoval hovorca rezortu zdravotníctva v Gaze.

Raketa vypálená z pásma Gazy, ktorá predtým dopadla na juh Izraela, nespôsobila na nezastavanom území žiadne škody ani zranenia. Neaktivoval sa kvôli nej ani poplašný systém.

Hnutie Hamas obvinilo Izrael z nebezpečnej eskalácie situácie v regióne. Izraelský minister obrany Avigdor Lieberman podľa televíznej stanice Channel 10 povedal, že jeho krajina nemá v úmysle začať novú vojenskú ofenzívu v pásme Gazy, avšak nie je ochotná strpieť ani ojedinelé raketové útoky na svoje územie.

Ozbrojené sily židovského štátu už skôr uviedli, že išlo o štvrtý raketový útok na juh Izraela a celkove siedmy raketový útok v priebehu ostatného mesiaca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies