Izrael prvýkrát od prímeria uskutočnil nálet na ciele Hamasu v pásme Gazy

NETKY.SK • 20 December 2014, 09:42 • 2 min
Izrael prvýkrát od prímeria uskutočnil nálet na ciele Hamasu v pásme Gazy

JERUZALEM - Izraelské lietadlá dnes skoro ráno zaútočili na vojenské ciele palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Izrael uskutočnil takýto útok na palestínske územie prvýkrát od uzavretia prímeria s Hamasom na konci augusta. Informuje agentúra AP. Útok podľa izraelskej armády vyprovokovala raketa vypálená v piatok z pásma Gazy, ktorá dopadla do južnej časti Izraela. Podľa úradov pri incidente nebol nikto zranený. "IDF (izraelské obranné sily) nedovolia, aby niekto podkopával bezpečnosť a ohrozoval blahobyt civilného obyvateľstva v Izraeli. Za dnešný útok proti Izraelu je zodpovedná teroristická organizácia Hamas," uviedol hovorca izraelských ozbrojených síl podplukovník Peter Lerner.

      

Ako dopĺňa agentúra DPA, ani pri izraelskom nálete nebol nikto zranený. Od podpísania prímeria s Hamasom na územie Izraelu už predtým dopadli dve rakety. Izrael však vtedy nepodnikol žiadne odvetné kroky. 
      

V lete tohto roku viedol Izrael 50-dňový ozbrojený konflikt s palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy. Konfliktu predchádzalo práve raketové a mínometné ostreľovanie juhu Izraela, ktorý na paľbu reagoval náletmi a pozemnou inváziou na územie pásma Gazy.
      

Tento konflikt si podľa štatistík OSN a palestínskej samosprávy vyžiadal životy viac ako 2100 Palestínčanov. Izrael zaznamenal 66 padlých vojakov. O život prišlo aj šesť izraelských civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies