Izrael priznal, že školu v Gaze zasiahol mínometný granát

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 06:52 • 2 min
Izrael priznal, že školu v Gaze zasiahol mínometný granát

JERUZALEM - Izraelská armáda v nedeľu priznala, že jej príslušníci vypálili mínometný granát, ktorý vybuchol na dvore školy prevádzkovanej Organizáciou Spojených národov (OSN) v pásme Gazy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Izrael však zároveň uviedol, že dvor bol v čase výbuchu prázdny a je nepravdepodobné, že by granát mohol niekoho zabiť. Palestínski predstavitelia naopak tvrdia, že minulý štvrtok zasiahli školu v meste Bajt Hanún tri tankové strely, ktoré zabili 16 ľudí a desiatky ich zranili. Škola prevádzkovaná Úradom OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) slúžila ako dočasné útočisko pre Palestínčanov, ktorí v dôsledku bojov v pásme Gazy prišli o strechu nad hlavou.
      

Hovorca izraelskej armády Peter Lerner uviedol, že interné vyšetrovanie preukázalo "dopad jediného zablúdeného mínometného granátu" na dvor školy, pričom je "krajne nepravdepodobné, že by výbuch tohto granátu niekoho zabil".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona