Izrael pri útoku na palestínske mesto Gaza zničil dve výškové budovy

NETKY.SK • 26 August 2014, 09:24 • 2 min
Izrael pri útoku na palestínske mesto Gaza zničil dve výškové budovy

GAZA - Izraelské vzdušné sily zbombardovali dnes dve výškové budovy v palestínskom meste Gaza. Podľa tamojšej polície, ktorú citovala agentúra AP, sa v týchto stavbách nachádzalo množstvo bytov a obchodov. Ide o eskaláciu sedem týždňov trvajúcich bojov izraelskej armády s hnutím Hamas.

slovakia

left justify in out

Podľa palestínskej polície prišlo pri útoku k úplnému zničeniu 15-poschodovej budovy s názvom Basha Tower s bytmi a kanceláriami. Druhá zasiahnutá budova, Italian Complex, so 72 bytmi a 60 obchodmi bola ťažko poškodená. Obe budovy úrady evakuovali ešte pred útokmi, napriek tomu 25 osôb utrpelo zranenia.
      

Izraelská strana tvrdí, že sa zameriavala na lokality spojené s pobytom militantov, zničené výškové budovy však nespomenula. Izrael často obviňuje Hamas z toho, že operuje z oblastí, kde žije civilné obyvateľstvo. Od uplynulého víkendu je to už druhý prípad útoku židovského štátu na výškové budovy v Gaze.
      

Od začiatku izraelskej ofenzívy 8. júla zahynulo v pásme Gazy najmenej 2125 ľudí, väčšinou civilistov, oznámila agentúra Reuters, odvolávajúc sa na palestínske zdravotnícke zdroje. Medzi mŕtvymi je viac než 490 detí. Izrael uvádza 68 obetí. Ofenzíva Izraela má za cieľ zastaviť Hamas v odpaľovaní rakiet na jeho územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona